Telefoon:

030-6889170

Wat is een goede SEO pagina?

Wat is een goede SEO pagina? Als je een tekst gaat maken voor een blog of een webpagina wil je natuurlijk ook dat gebruikers van de zoekmachine deze kunnen vinden. Om dit voor elkaar te krijgen, moet je met een aantal zaken rekeningen houden.

Wat is een goede SEO pagina?

Om uit te leggen wat een goede SEO pagina is, moet je natuurlijk wel weten waar het begrip voor staat. SEO is de afkorting van het Engelse begrip search engine optimization dat in zoekmachineoptimalisatie betekent. Hiermee wordt bedoeld dat alles in het werk is gesteld om ervoor te zorgen dat een webpagina of blog zo hoog mogelijk in de organische resultaten van de zoekmachines terecht komt. Een optimale SEO pagina voldoet dan ook aan alle inhoudelijke, tekstuele en technische kwaliteiten die hiervoor zorgen.

Hoe kun je zorgen voor een goede SEO pagina?

Om te komen tot een goede SEO pagina zijn er een aantal stappen die je zet. Hieronder zijn deze stappen op een rijtje gezet.

Voldoet jouw website aan de moderne SEO-technische eisen?

Allereerst moet de website over voldoende technische mogelijkheden beschikken die de optimale vindbaarbaarheid in de zoekmachines mogelijk maken. Als je tegenwoordig start met een website, is dit over het algemeen geen probleem meer. Populaire platforms als WordPress maar ook andere zijn hiervoor vooraf al geschikt gemaakt. En door gebruikt te maken van een aantal zogenaamde plug-ins kun je de techniek nog verder verfijnen. Maak je gebruik van een oudere website dan is het goed om een technisch specialist in te schakelen om advies te krijgen over welke aanpassingen er gedaan moeten worden om deze SEO technisch te optimaliseren.

Hoe schrijf je een optimale SEO pagina of blog?

Als jouw website SEO technisch op orde is, kun je aan de slag met het schrijven van de tekst. Hierbij is een aantal zaken van belang om een zo goed mogelijk resultaat in de zoekmachines te kunnen boeken.

Yoast SEO plugin gebruiken

De Yoast SEO plugin wordt veel gebruikt om de pagina SEO technisch goed te krijgen. Deze plugin biedt ondersteuning bij het maken van een tekst. Hoe vaak gebruik je de zoekwoorden. Doe je dit in dejuiste hoeveelheid en frequentie. Is er een goede verdeling van koppen en subkoppen? Gebruik je de juiste meta-omschrijving? Heb je links en afbeeldingen geplaatst? Natuurlijk is dit een prima hulpmiddel dat ervoor zorgt dat je niets vergeet dat een goede SEO pagina nodig heeft. Echter als alle lichten op groen staan, wil dit nog niet zeggen dat je ook een inhoudelijk goede webpagina hebt geschreven. Een pagina waar de bezoekers wat aan hebben en de actie zullen ondernemen die jij wenst.

Bepaal het doel van de pagina 

Om een goede en effectieve webpagina te kunnen schrijven moet je een helder doel hebben. Op vragen als wat wil je met de pagina bereiken, wie wil ik bereiken en wat wil ik dat de bezoeker gaat doen die op pagina is uitgekomen moet vooraf goed zijn nagedacht. Sterker nog als je hierover geen helder beeld hebt, zul je nooit een goede en doeltreffende webpagina kunnen schrijven.

Voor wie schrijf je de pagina?

Het is van belang om goed te weten wie de bezoeker is waarvoor je de pagina schrijft. Des te meer de inhoud en stijl aansluiten op de wensen en het niveau van de bezoeker, des te groter is de kans op een goed resultaat. Weet wat het taalgebruik is wat jouw bezoeker aanspreekt. Maak je inhoud niet te moeilijk maar ook niet te gemakkelijk. Als je schrijft voor een bijzondere doelgroep waarvan je mag aannemen dat ze veel van het onderwerp afweten, kun je best wat moeilijker jargon gebruiken. Is dit niet het geval, probeer dan zoveel mogelijk jargon en moeilijke begrippen te vermijden. Belangrijk is echter wel dat je de lezer serieus neemt en niet vervalt in eenvoudige en kinderachtige omschrijvingen. Kortom de stijl en inhoud van de pagina moeten aansluiten op de gewenste bezoeker.

Bouw de pagina overzichtelijk op

Zorg ervoor dat de pagina niet te lang is en bouw deze overzichtelijk op. Goed om te weten is dat de teksten op internet vaak niet volledige gelezen worden. Een bezoeker scant de pagina snel en laat zich sturen door een goede kop en structuur. Zaken die al bekend zijn, slaat de bezoeker vaak over om zo snel mogelijk bij het doel uit te komen. Om dit te faciliteren is een heldere structuur met de juiste aansprekende koppen van groot belang. Als de koppen aanspreken, is de kans het grootste dat de bezoeker jouw tekst gaat lezen.

Schrijf toe naar een doel of actie

Als je een helder en duidelijk doel voor ogen hebt met een webpagina dan is het van belang dat je hier op een natuurlijke wijze naartoe schrijft. Zonder doel is de kans klein dat je een goed resultaat krijgt. Zeker als je wilt dat de bezoeker van een pagina een vervolgactie onderneemt, moet je ervoor zorgen dat de bezoeker hiertoe ook echt uitgenodigd wordt. In feite moet de bezoekers deze vervolgactie als een soort van beloning beschouwen.

Gebruik zowel emotie als harde feiten

Een goede webtekst zorgt ervoor dat de lezer de tekst graag wil lezen. Twee zaken zijn hierbij van belang. Zorg voor enige emotie in de tekst. Vaak kun je hiervoor goed superlatieven of positieve ervaringen van anderen inzetten. Echter doe dit altijd met mate en overdrijf niet. Teveel positieve emotie tast de geloofwaardigheid van jouw tekst aan. Naast emotie zijn harde en onderbouwde feiten van belang. Des te meer je kunt bewijzen met feiten des te groter is de kans dat je als geloofwaardig wordt beschouwd. Wel moet je er altijd voor zorgen dat de feiten onderbouwd en controleerbaar zijn.

Een goede SEO pagina laten schrijven

Zonder teveel te willen overdrijven, kun je toch wel stellen dat het schrijven van een goede SEO pagina een specialisme is. Natuurlijk zullen er mensen zijn dit hiervoor talent hebben en het prima zelf kunnen. Echter in veel gevallen, kan het schrijven van een goede webpagina een echte uitdaging zijn waarin veel tijd gaat zitten. Dan is het echt aan te bevelen om de webpagina's en blogs te laten schrijven door een specialist die hierin veel ervaring heeft.

Schakel Jordaan Multi Media in

Jordaan Multi Media heeft al een kleine twintig jaar ervaring in het schrijven voor internet. Vele duizenden, zoniet tienduizenden webpagina's en blogs zijn in die periode geschreven voor de eigen websites en die van anderen. Wil je weten wat Jordaan Multi Media voor jou hierin kan betekenen, neem dan gerust even contact met ons op. Dat kan via telefoonnummer 06-12859096 of via email theo-jordaan@live.nl.

Nog geen reacties

Laat een reactie achter